Ofte stillede spørgsmål
Her får du svar på nogle af de spørgsmål, der ofte stilles vedrørende solfilm og vinduesfilm
- Kan man få transparente solfilm der reducerer varmen?
- Solgardiner
- Kan solfilm mindske falmning?
- Hvilken solfilm skal jeg vælge?
1 - Kan man få transparente solfilm der reducerer varmen?
Ja, der findes faktisk en del forskellige film af den slags på markedet efterhånden. Det fælles for dem er, at de ikke er lavet på den konventionelle måde med metal osv. De er derimod produceret ved hjælp af nanoteknologi hvor en masse forskellige lag lægges sammen.
Nogle transparente solfilm reducerer solenergien med op til 62%. Hos solfilm.dk monterer vi 3M vinduesfilm af høj kvalitet.
3 - Kan solfilm mindske falmning?
Ja, med den rigtige solfilm kan du mindske falmning i din butik, dit kontor eller dit hjem.
Den rigtige solfilm kan (udover at give privatliv, fjerne uønskede reflekser og hjælpe med splintsikring, hvis der sker et uheld) mindske falmningen af møbler, tøj, elektronik og meget andet. Solfilmen giver 35% mindre falmning og tager altså ikke det hele. Hvis det er et udstillingsvindue der præsenterer varer, kan du reducere falmning yderligere ca. 25% ved at holde temperaturen under 20°C med eksempelvis et airconditionanlæg.
Med de rigtige lamper med UV-filter kan du fjerne yderligere ca. 25%, således at du i alt har reduceret falmningen med 85%. De sidste ca. 15% kan du ikke gøre noget ved, men det er jo også en klar forbedring.
Så i stedet for at skifte tøj eller andet i din udstilling hver anden uge pga. falmning, kan du nu nøjes med ca. hver anden måned. Som bonus giver det også et bedre indeklima og varerne præsenterer sig godt med en let tonet solfilm.
4 - Hvilken solfilm skal jeg vælge?
Da der efterhånden er mange typer solfilm at vælge mellem, er her lidt info om, hvad du skal være opmærksom på.
Hvilken solfilm du skal vælge, og om du overhovedet skal vælge solfilm, afgøres af mange omstændigheder.
For det første skal du afgøre, om dine vinduer kan holde til at få solfilmen monteret indvendig eller udvendig. Hvis du har lavenergiruder er der en grænse for, hvor kraftig en solfilm du kan få sat op. Ellers er der risiko for at ruden kan sprænge. Det er det der kaldes en termisk sprængning.
Med lavenergiruder kan man typisk gå op til omkring 50-60% reduktion af solenergien, men der er også andre ting man skal tage højde for, som vi kan tage en snak om, når du kontakter os.
Indvendigt monterede solfilm har sædvanligvis dobbelt så lang garanti som udvendigt monterede solfilm. Typisk 10 år for indvendigt monterede solfilm og 5 år for udvendigt monterede solfilm.
Når du har fundet ud af om du skal have monteret indvendigt eller udvendigt, er det tid til at overveje, hvilke behov du har for solafskærmning.
Kommer for meget lys ind, som f.eks. giver reflektion i computerskærme og lignende?
Har du et behov for varmereduktion og hvor stort er behovet? Er der alt for varmt eller er det bare lidt? Er der alt for lyst eller er det bare lidt?
Hvis der er kommer for meget lys ind, fører vi hos solfilm.dk nogle rigtig gode metalsolfilm, der virker ligesom solbriller. Disse solfilm tager automatisk også en del af varmen.
Hvis det kun er varmen, der er et problem, har vi også transparente solfilm, som kan læse mere om under et af de andre spørgsmål. De transparente solfilm er rigtigt effektive samtidig med, at de lader maksimum lys slippe igennem. Når først den transparente solfilm er monteret kan du faktisk ikke se den.
Du har nu fået lidt information om, hvilke overvejelser man kan gøre sig, inden man får monteret solfilmen. Det er jo altid skønnest at få monteret det rigtige produkt første gang. Især da det skal sidde der de næste mange år.
Indenfor de forskellige typer solfilm er der mange forskellige nuancer. F.eks. findes der nuancer i guld, kobber, sølv og grå.
Du er meget velkommen til at kontakte os, så du kan få mere specifik vejledning vedrørende lige netop dit behov for solafskærmning.