Denne rette belysning er vigtig, når man ønsker at skabe et behageligt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne trives og er produktive. Dagslys er at foretrække, men giver ofte blænding og genskin i tv- og computerskærme, hvilket kan være meget generende for medarbejderne. Dette er især tilfældet i vintermånederne, hvor solen står lavt på himlen hele dagen.

Undgå blænding med den rette solafskærmning

Solfilm og solgardiner er effektive løsninger mod problemer med blænding og genskin på arbejdspladsen. Det er også muligt at kombinere begge løsninger for størst mulig effekt og fleksibilitet. Klik herunder for at læse mere om solgardiner og solfilm mod blænding.

Påføring af solfilm på vindue

Solfilm mod blænding

Solfilm reducerer blænding fra sollys med op til 90% og sikrer samtidig optimal gennemtrængning af lys.
Læs mere

Solgardiner mod blænding på vindue

Solgardiner mod blænding

Solgardiner reducerer blænding og lader samtidig det behagelige lys trænge igennem.
Læs mere

billede af to medarbejdere der trives i dagslys

Dagslys er vigtigt for trivslen – men kan også give reflekser og blænding

Undersøgelser har vist, at naturlig belysning påvirker os positivt. Samtidig viser forskning, at mangel på dagslys kan have en negativ effekt på vores trivsel og helbred. En arbejdsplads bør derfor have størst muligt indfald af dagslys, da dette kan give gladere og mere produktive medarbejdere.

Ifølge Arbejdstilsynets vejledning skal der i arbejdsrum normalt være dagslys samt mulighed for udsyn til omgivelserne. Mange kontormiljøer lever op til disse krav med store vinduer og glaspartier der netop giver godt udsyn samt rigeligt indfald af dagslys. Dette er på den ene side godt for arbejdsmiljøet men medfører på den anden side en forhøjet risiko for blænding.

Selv om naturligt lysindfald er vigtigt, kan dagslys og direkte sollys medføre generende blænding, reflekser og spejlinger i tv- og computerskærme og andre blanke overflader. Lysindfaldet kan desuden forringe billedet fra projektorer eller gøre det svært at læse hvad der er skrevet på et whiteboard.

Blænding har en negativ indflydelse på produktiviteten

Man skelner mellem to former for blænding: Synsnedsættende blænding og ubehagsblænding. Synsnedsættende blænding forringer øjets evne til at opfatte og kan eksempelvis skyldes direkte indfald af sollys eller diffust lys fra himlen. Ubehagsblænding opstår når genstande i synsfeltet er væsentligt lysere end resten af omgivelserne. Dette kan eksempelvis skyldes lyset fra et vindue. Ubehagsblænding opstår også når lyset fra eksempelvis et vindue giver genskin i computerskærme, whiteboards og andre blanke overflader.

Begge former for blænding bør undgås, da de virker forstyrrende og gør det svært at se det, man arbejder med. Blænding kan give anstrengte og trætte øjne, træthed og hovedpine. Generende reflekser og blænding kan også bevirke, at man indtager dårlige arbejdsstillinger for bedre at kunne se, hvilket kan resultere i spændinger og ømhed i ryg og nakke. Det er altså ikke svært at se hvordan blænding har en direkte negativ indflydelse på medarbejdernes velbefindende og produktivitet og tilmed kan resultere i forhøjet sygefravær.

Medarbejder der tager sig til hovedet på grund af blænding fra sollys

Hvilken solafskærmning skal du vælge?

Hos Solfilm.dk står vi klar til at rådgive dig om den bedste løsning mod problemer med blænding. Vi er specialister i at løse problemer med blænding og solvarme i alle slags bygninger og har leveret til både virksomheder, private og det offentlige.

Vi er med gennem hele processen – fra rådgivning om valg af solafskærmning til levering af det rette produkt og til sidst endelig montering på dine vinduer.

Kontakt os i dag for yderligere rådgivning. Udfyld formularen eller kontakt Michael: