Dagslys er vigtigt for vores trivsel og er den bedste form for arbejdslys. Men når lyset strømmer ind gennem vinduerne, kan det også medføre gener i form af blænding og reflekser. Dette er især tilfældet i vintermånederne, hvor solen står lavt på himlen og skinner direkte ind ad vinduerne.

Generende lysindfald nedsætter produktiviteten

Problemer med blænding og genskin er noget som især virksomheder kan nikke genkende til. På kontorer opstår der let problemer med blænding som følge af direkte sollys eller reflekser i skærme og andre blanke overflader. I mødelokaler kan både genskin og direkte lysindfald gøre det svært at se teksten på et whiteboard eller billedet fra en projektor.

Ud over at være ubehageligt og irriterende, kan blænding forårsage træthed og hovedpine og gøre det svært at koncentrere sig. For at undgå det generende lys, vil medarbejderne ofte indtage dårlige arbejdsstillinger og dette kan give spændinger og ømhed i ryg, nakke og skuldre. Alt dette resulterer i mindre produktive medarbejdere og højere sygefravær.

Solgardiner: Undgå blænding og bevar det naturlige lys

Solgardiner, eller solrullegardiner, er effektive løsninger på problemer med blænding. Disse er lavet til indvendig montering i vindueskarm eller væg og er især en god løsning mod det man kalder synsnedsættende blænding. Denne form for blænding skyldes blandt andet direkte indfald af sollys. Gardinerne er også særdeles gode mod blænding i eksempelvis computerskærme og forhindrer desuden indsyn.

Da solgardiner er delvis gennemsigtige, tillader de en vis mængde lys at trænge igennem. Nogle solgardiner er eksempelvis lavet af “screendug”, som er en perforeret dug af polyester eller andet materiale. De meget små huller i dugen bryder effektivt solens stråler, så blænding reduceres, kun det behagelige lys trænger igennem og et godt udsyn til omgivelserne bevares. Derved adskiller de sig væsentligt fra mørklægningsgardiner som fuldstændig blokerer det gavnlige dagslys.

Med den rette type rullegardiner eller solgardiner kan du undgå blænding og skabe optimale arbejdsforhold som giver glade medarbejdere og større produktivitet.

Fleksibel og dekorativ solafskærmning med solgardiner

Solafskærmende gardiner og rullegardiner er den mest fleksible løsning på problemer med blænding og genskin. Den kan tages i brug, når behovet opstår, og fjernes igen, når den ikke længere er nødvendig. Du bestemmer altså selv hvornår der skal afskærmes – for eksempel de timer af dagen, hvor solen står direkte ind i lokalet og giver generende blænding og genskin.

Med solgardiner får du desuden en dekorativ solafskærmning. Gardinerne fås i et stort udvalg af farver og materialer med forskellige egenskaber og udseende, heriblandt screendug, film og tekstil. De fås som rullegardiner, vertikale lamelgardiner og tilmed horisontale lamelgardiner, som er velegnede til ovenlysvinduer.

Kontakt os for yderligere rådgivning

Har du spørgsmål eller ønsker du et tilbud, står vi altid klar med kompetent rådgivning og vejledning om solrullegardiner og andre former for solafskærmning. Vi er specialister i at løse problemer med blænding og solvarme i alle slags bygninger og har leveret til både virksomheder, private og det offentlige. Vores korte responstid gør, at du hurtigt kan få afhjulpet problemer med blænding.

Vi er med gennem hele processen – fra rådgivning om valg af solafskærmning til levering af det rette produkt og til sidst endelig montering på dine vinduer.

Kontakt os i dag – udfyld formularen eller kontakt Michael:

Michael Meedom Jensen

Michael Meedom Jensen

+45 27 50 50 90
michael@solfilm.dk